الجديد ليس ف طريقه عمل الأرز نفسه الجديد فيما بداخله
المقادير:5 اكواب ارز
4 اكواب لبن كامل الدسم
كوب شوربه
كوب زبادي او قشطه
ملح وفلفل حسب الحاجه
بصلتين مبشورتين+4 فصوص توم مبشورين لتتبيل الفرخه
فرخه مقطعه 8 قطع بدل 4
الطريقه:بعد بشرالبصل والتوم نرش ملح وفلفل عليهم حسب الحاجه ونضع ملعقه كبيره زبادي وبعد ذلك نتبل الفرخه ونسيبها ساعه ع الأقل ف التتبيله نضع الفراخ ف اناء ونضع كوب ماء فوقه ونضعه ع النار حتي تكون الفراخ نصف سوا وطبعا هنكون نقعنا الأرز ف مياه مده لأتقل عن 3 ساعات
نصفي الأرز م المياه ونضع اللبن والزبادي (القشطه) والملح والفلفل وكوب الشوربه وبعد ذلك نجيب الفراخ سابقه الأعداد ونحطها قطعه قطعه ف الأرز وندفسها بداخله بحيث لايظهر لنا منها شئ
نضع القارب ف الفرن حتي ينضج وبصحاتين وعافية